top of page

De weg naar vrijheid   

                             

Waarnemen, dat doen we met onze zintuigen; zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Echter kunnen we nog veel meer waarnemen, buitenzintuigelijke waarneming, energie frequenties, maar zijn we ons daar niet altijd van bewust. De vele prikkels die wij gedurende dag binnen krijgen, alle informatie die we moeten verwerken, onze ervaringen en de mensen om ons heen. Alles bevat energie, dus ook jij, jouw lijf en zelfs je gedachtes en emoties.

In de kindertijd wordt als het ware de bedrading aangelegd. Alle herinneringen zitten opgeslagen in de hersenen echter ook in ons lichaam. Herinneringen zijn ook geladen met zowel positieve als negatieve energie. Dit kan voor emotionele blokkades zorgen wat grote gevolgen kan hebben op ons leven.

 

Trauma is een breed begrip, er kan al snel sprake zijn van een traumatische ervaring wanneer deze onvoldoende gezonde aandacht krijgt. Vanuit ons psychisch immuunsysteem wordt deze als het ware ingekapseld in ons systeem, wanneer deze niet of onvoldoende verwerkt/gereguleerd wordt.

Dit kan leiden tot zowel lichamelijke als psychische klachten, dit wordt ook gezien als een verstoring in de emotie/stress regulatie. De levensenergie wordt onbewust in gezet om te overleven.

 

  • Hoe zou het zijn als jij bewuster leert waarnemen?! De emotionele blokkades leert (h)erkennen en leert bevrijden?! 

  • Hoe zou het zijn, als jij je gedachtes kan laten voor wat ze zijn?! Een gedachte is maar een gedachte, niets meer niets minder. Echter de overtuigingen, aannames en veroordelingen die we er onbewust aan hangen, maken het beladen en zwaar.  Zoals het bekende malen, overdenken en piekeren. Dat doet ons vastzetten en blijven we alsmaar in de verhalen zitten.​ 

  • Hoe zou het zijn als je inzicht krijgt waarom je denkt, voelt, gedraagt, zoals jij dat doet?! Je bewust wordt van die verschillende patronen die je onbewust eigen hebt gemaakt, jou zo belemmeren Je deze kan doorbreken en je weer vrij gaat voelen.​

  • Hoe zou het zijn als je begrijpt waarom jij ''kijkt'' zoals je hebt leren kijken, naar jezelf en de wereld om je heen?! Je eindelijk gaat beseffen hoeveel invloed dit heeft, op hoe jij je leven hebt geleefd. 

  • Hoe zou het zijn als jij weer gezonde regie ervaart op jouw denken, voelen en handelen?! Jij je plek en ruimte in gaat nemen, je eigen behoeftes gaat waarnemen en deze ook kenbaar kan maken.

  • Hoe zou het zijn als jij vanuit gezond egoïsme ook voor jezelf durft te kiezen en stevig met beide voeten op de grond blijft staan?! 

  • Hoe zou het zijn als wij mensen weer gezonde regie ervaren over ons menszijn. Wij in verbinding zijn met onze menselijke krachtige vermogens, in staat zijn om onszelf te helen, aan het stuur te staan en te leven vanuit onze essentie?!

  • Hoe zou het zijn als iedereen de liefde in zichzelf ervaart, vanuit een gelijkwaardige grondhouding in contact staat met zijn medemens, het kind, de leerling?!

  • Hoe zou het zijn als we onze krachten bundelen en samenwerken?! Iedereen is uniek, authentiek en bezit zijn of haar eigen medicijn. Hoe zou de maatschappij, de wereld er dan uit zien?!

Herstel van verbinding met je ware zelf, dat is de weg van vrijheid!

bottom of page