top of page
Burn-out Release is gericht is op het meridiaanstelsel en het autonome zenuwstelsel. Bij een burn-out als ook bij trauma, is er niet alleen sprake van overbelasting van het hoofd, kenmerkend hiervoor zijn de stemmingswisselingen, kort lontje, vermindering van concentratie en korte termijn geheugen. Echter is er ook sprake van overbelasting van het autonome zenuwstelsel, deze heeft het ook zwaar te verduren gehad. Kenmerkend hiervoor is de vermoeidheid, onrust, gejaagdheid en het moeilijk kunnen ontspannen. De verstoring tussen het sympathische (dit deel zet het lichaam in actiestand, het bereidt het lichaam voor, voor een vlucht- of vechtreactie) en het parasympathische (dit deel zet het lichaam in rust- en herstelstand) tak van het autonome zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in dit proces.
Tijdens de burn-out release worden de emotionele opgeslagen blokkades opgeheven dmv emotiepressuur. Het geleidelijk stevig indrukken van de energie- punten waarbij de nier-, blaas- en galblaasmeridianen worden behandeld zorgt dat de vastzittende energie en daarmee ook de opgeslagen lichamelijke spanning zich kan ontladen.
Dit brengt lijf en hoofd weer tot rust. Het autonome zenuwstelsel krijgt opnieuw ruimte om de balans terug te vinden tussen de in- en ontspanning, actie- en ruststand.
Loslaten wat jou niet meer dient!
bottom of page